Привітання. Борис ТАРАСЮК з початком роботи 2-ї сесії V Курултаю.

14.12.200914:35

Від імені Народного Руху України та від мене особисто вітаю Вас з початком роботи 2- ї сесії V Курултаю кримськотатарського народу.

Ваша сесія відбувається у складний період розвитку нашої держави і напередодні вирішальних президентських виборів. Впевнені, що своїми рішеннями і діями Ви знову доведете, що Курултай був, є і буде послідовним виразником інтересів кримськотатарського народу і Української держави.

Народний Рух України, як і його засновники — шістдесятники, підтримував змагання кримськотатарського народу за право на повернення на свою історичну Батьківщину, разом з вами засуджує злочини комуністичного режиму, що призвів наші народи до жахливих людських втрат І страждань.
Рух і нині підтримує вашу боротьбу за гідне існування на землі предків, за право на свою мову, релігію, культуру, традиції та історію, врешті-решт на працю й свою домівку.

Ми цінуємо нашу багаторічну дружбу і співпрацю разом з іншими демократичними силами.
Депутати-рухівці завжди безкорисливо підставляли своє плече нашим колегам, представникам кримськотатарського народу у Верховній Раді України, у їх законотворчій роботі, у тому числі, й просуванні законопроекту «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою».

Ми висловлюємо свою вдячність і повагу нашим мудрим лідерам, вашим старійшинам, особисто високоповажному Мустафі ДЖЕМІЛСВУ, за державницьку позицію, за багаторічну діяльність на благо нашої країни, українського та кримськотатарського народів.
Нині кримськотатарський народ, як і вся національно — демократична спільнота України у черговий раз стоїть перед необхідністю вибору геостратегічного вектора подальшого розвитку нашої спільної держави, яку ми хочемо бачити повноправним членом європейської сім’ї.
Перед вами також не менш важливий вибір — обрання нового керівництва повноважного представницького органу вашого народу — Меджлісу.

Тож бажаю вам мудрості і виваженості у вашій роботі та вашому виборі, міцного здоров’я вам, вашим близьким і рідним, мирного неба над вашими оселями.
Божого благословення вам і вашим задумам.
З глибокою шаною,Голова Народного Руху Укриши, Народний депутат України, Голова Комітету з питань європейської інтеграції Борис ТАРАСЮК

Фото аватара

Автор: Редакция Avdet

Редакция AVDET