Привітання Президентові України Віктор Ющенко з початком роботи 2-ї сесії V Курултаю.

11.05.20160:19

Дорогі друзі
Щиро вітаю Вас із початком роботи 2-ї сесії Курултаю.
У вашій особі засвідчую глибоку повагу до кримськотатарської громади України. Високо ціную внесок, який вона робить у зміцнення нашої державності й демократії, збагачення загальнонаціональної культури України.
Український демократичний рух завжди боровся за відновлення прав кримських татар. Сьогодні українська держава власними силами вирішує всі проблеми повернення депортованих та їхніх нащадків на історичну батьківщину. Ці зусилля продовжуватимуться й надалі. Генеральній прокуратурі і Службі безпеки України я дав доручення розглянути питання відкриття кримінальної справи за фактом насильного виселення кримських татар та інших етносів.
Усім нам належить іще багато зробити для повноцінного задоволення потреб кримськотатарських репатріантів, їхньої гармонійної інтеграції до єдиної політичної української нації. У цьому вбачаю велику відповідальність Уряду, центральних і місцевих органів влади й місцевого самоврядування.
Я відкритий до співпраці і покладаюся на вашу активну позицію в спільній розбудові сучасного демократичного суспільства. Утвердженні панування закону й права, міжетнічної толерантності, взаємної поваги й розуміння.
Ми маємо єдину Україну. Закликаю до солідарності й об’єднання заради нашого спільного майбутнього.
Бажаю вам плідної роботи, злагоди і нових успіхів.

Президент України Віктор Ющенко