Yaltada Ekinci Cihan cenkindeki qırımtatarlardan olğan askerlernin hatırasını andılar

11.05.20160:19

Sentyabr 25 künü Yaltada subay ve Sovyet ordusunun askerlerin isimleri ile anıt plaka açılışına — Kırım Tatarları, Yalta 1941 yılında cepheye ve çevresindeki köy ve İkinci Dünya Savaşı sırasında öldürülen ve terhis değil, insanların sürgün yerlerine dönen. belirtilen hatıra plakaları toplam ve bizim vatandaşlarımız 400’den fazla isimleri sürdürmek. 
Bu proje Yalta Belediye Meclisi, Zaur Smirnov Useinov Chapuhu, Hatice Gugu ve diğerleri sayesinde yardımı ile, yerel, bölgesel, Meclis tarafından düzenlenen qırımtatarları, Ekinci Dünya Savaşı’ndan Yalta şehrinin katılımcılara ayrılmış bellek bir anıt bardır.
konuşmasında Yalta Gennady Dobkin ilk belediye başkan yardımcısı açılış töreninde konuşan yerel meclis Yalta şehir meclisi yardımı ile başlatılan bu projenin büyük önem vurguladı, "hiç kimse ve unutulur şey şehrin sakinleri için unutulur. — Kırım Tatarları" Bu girişim Yalta ilk Kırım Tatar halkının iyi bir isim için adalet geri bu çok önemli bir süreç içinde kırlangıç olduğu vurgulandı.
Sovyetler Birliği Ivan Kozhedub Kahramanı ve iki kez Sovyetler Birliği Amethana Sultan, Genel Havacılık Yuri Mikhailenko Kahramanı ile ilgili faaliyetleri konusunda Ukrayna Gaziler, Komite Başkan Vekili Kurulu da Başkan Yardımcısı. O İkinci Dünya Savaşı sırasında asker ve Kırım Tatarlarının subayların bellek sürdürmek için Yalta girişimine derin şükranlarını ifade etti. Daha fazla Mikhailenko Jüri şöyle dedi: "dan dünya ve Avrupa serbest veba — faşist veba — layık bir katkı ve 60 000 000 şanlı oğulları ve Kırım Tatar halkının kızları olduğunu. Bu bellek koruyan olmak layık olmalıdır. " Yuri de Mikhailenko oturumun karar 22 Eylül’de Alupka Kent Konseyi düzenlenen söyledi, şehir okulun pilot okudu № 1, — aynı zamanda karar başlığı "Alupka Fahri Vatandaşı layık olduğu gibi, bir kahraman, Sultan Amethana atadı. Milliy hareketinin iştirakçisi Hatice Gugu ve kıdemli konuşan kim katıldı ve anıt bellek proje destekli tüm bu derin şükranlarını ifade etti. Kırım Tatarları ek anıt plak yüklü olmaya devam edecektir — Ayrıca askerlerin adları için arama bildirdi. Kırım Tatar Derneği Sonra başkan — askeri gazileri ve Nariman Kazenbash yazar Ablyaziz Valiyev, Kırım Tatar halkının Khamzin Ali, CRU KMI Mustafa Mustafayev ve diğerleri de Sovyetler Birliği Amethana Sultan müzenin baş Meclis üyesi.
Belediye tarafından desteklenen vatandaşlarımızın girişimiyle, üzerinde Yalta deniz kıyısında Aynı gün Tatar chebureks ve "Festival tarafından organize edildi. sertifika ve yarışmanın kazanan ödüller dağıtıyorlar Yalta Gennady Dobkin Birinci Başkan Vekili, "bu politikalar orasıdır barış ve uyum kurmak, dostluklar güçlendirir, Kırım Tatar Pasties nerede başladığını," dedi.