Qırımda Mustafayevnı duşmanlıq qozğalavında şekleyler

20.09.201713:16

Rusiyeniñ Taqıqat komitetine sorğuğa çağırdılar. Sorğu taqıqattan ögüne keçirilgen teşkerüvler ile bağlıdır.

Bu haberni advokat Mammet Mambetov bildirdi.

Onıñ aytqanlarına köre, Mustafayev, Rusiye konstitutsiyasıniñ 51 maddesine arqalanaraq, suallerge cevap bermedi, dey «QırımAqıqat».

Avdet haber etkenine köre, 21 fevral künü Marlen Mustafayevniñ evinde tintüv keçirilgen edi. Tintüv devamında bütün maale qapatılğan edi. Ondan soñ, Aqmescitniñ Kiyev rayonınıñ mahkemesi, Marlen Mustafayevnı 11 kün apiske aldı. Onı, içtimayi ağlarda ekstrimist timsallerini qullanğannında qabaatladılar (20.3 maddesi).

Taqıqat komitetinde, Marlen Mustafayevğa qarşı «Duşmanlıq ya da nefret doğurıvı»nda qabaatlağan, Rusiyeniñ cinayi qanunları sırasındaki 282 maddesi boyunca iş açacaq olalar.

«Onı sorğuğa çekecek oldılar, amma biz Rusiye konstitutsiyasıniñ 51 maddesine arqalanaraq, işni bir aftağa daa qaldırdıq. Söz nasıldır videolar aqqında kete. Daa konkret bir şey aytalmayım. Olarnı, fevralde keçirilgen tintüvler neticesinde tapqan ekenler. Men bilgenim qadar, daa başlanmağan cinayi iş boyunca endi bir qaç ekspertiza keçirilmesi belgilengen», — dedi Mambetov.

İçtimaiy ağlarda FacebookVkontakteOdnoklassniki saifelerimizg, bunen beraber, Telegramda kanalımızğa qoşulıñız ve eñ aktual ve meraqlı malümatlardan haberdar oluñız.

Фото аватара

Автор: Редакция Avdet

Редакция AVDET